v/Vibeke Haas

Akupunktur (TCM), øre akupunktur og Acunova

Akupunktur er en del af den traditionelle kinesiske medicin, der har en rigdom af viden om, hvordan mennesket fungerer både mentalt og fysisk. Med akupunkturbehandling kan man målrettet regulere de ubalancer, der har forårsaget sygdom og prøve at skabe en bedre balance i kroppen, så psyke og organer arbejder bedst muligt. Akupunktur har også en effektiv smertelindring.
Klienterne kommer ofte for:
– smerter i knogler og muskler og gigt. Også arbejdsbetingede skader, sports skader, skulder og albue smerter, ryg smerter, smerter i knæ og ankler.
Muskelspændinger
– Styrker immunforsvaret
– Luftvejsproblemer som astma, bronkitis og allergier
– Mave- og fordøjelsesproblemer
– Hudproblemer
– Migræne/hovedpine
– Stress
– Kredsløbsproblemer
– Barnløshed (mænd og kvinder)
Derudover opsøger kvinder mig for:
– Hormonelle problemer
– Menstruationssmerter
– Graviditets kvalme og -hovedpine
– Ubehag pga. menopause
Den første behandling varer 1 time, det er incl. en grundig samtale om klientens sundhedstilstand, derefter mærker jeg på forskellige punkter og føler på huden for at opnå den optimale behandling samt se på tung og mærker pulse. Derefter stilles TCM diagnose og udvælges punkter.
De efterfølgende behandlinger varer ½ time og der aftales med hvor lang interval der skal være imellem behandlingerne.
Mange bliver hjulpet ved enten at blive symptom- eller smertefri.
Hvis man bruger medicin, kan man ofte nedsætte dosis eller helt blive medicinfri. Dette sker i samarbejde med egen læge.
Den lille tynde akupunkturnål er et værktøj, som giver en stærk behandlingseffekt i bestemte akupunkturpunkter. Jeg bruger både TCM, trigge. og periost akupunktur.

Akupunktur opløser blokeringer i kroppens energibaner og hjælper kroppen til at oprette den naturlige balance igen. Jeg bruger kun sterile engangsnåle. Akupunktur er effektiv til mange smertetilstande og sygdomme, styrker immunforsvaret, regulere organernes funktion. Ofte effektivt til hovedpine, menstrations smerter, skulder- og nakke problemer, tennis albue, musearm, håndsleds problemer, knæ-, ryg- og lændeproblemer og muskelspændinger.

Acunova er en ny akupunktur teknik